- tomaattia ja fetaa haarukoitavina paloina
- sipulia siivuina (esim. punasipuli on hyvinkin jees, ei ole liian tymäkkä)
- oliiviöljyä edellisten päälle laakeaan vuokaan/suoraan lautaselle
Noista mauista yhdistyy ihana liemi jota voi ilolla kaapia leivällä! Ja maistuu salaatti kylmänäkin, jos jostain syystä tätä muka vielä jää.
Jos tykkää säveltää, voi mukaan heittää valkosipulia, oliiveja tai vaikka chiliä. Pääasia on, että aineksia ei ole liikaa ja homma pysyy simpelinä ja maut puhtaina.
Tähän rakastuin joskus viimevuosituhannella Ateenassa. Yksi häämatkan herkkumuistoista.
Tähän kreikkalaiseen ruokaan sopii vaikka alkudrinksuksi hyvin brasilialainen CAIPIRINHA. Kansainvälistä menoa siis!
Ai niin, kuva. Se Pakollinen, varsinkin kun ruoasta on kyse.
Pahus. Eipäs olekaan tuosta kuvaa ainakaan vielä (herkku on näet yleensä jo syöty ennen kuin on ehditty leikkiä kameralla/kännykällä), mutta tässä korvaavana ruokakuvana kesäinen grillisetti. Ja siinäkin on tomaattia, sipulia ja juustoa!